l’eMoTria al TOT Sant Cugat

Última actualització: 07 de març del 2013
Emotria; un vehicle per al turisme més independent
Víctor Solvas (B30)
Reportatge L’empresa de Sant Cugat està a punt per llançar l’Emotria, un vehicle pensat per visitar ciutats amb total independència i comoditat
Un dels grans problemes en un viatge és el poc temps disponible per descobrir cada racó d’una ciutat desconeguda. En els darrers anys s’han proposat solucions, com el lloguer de bicicletes o de vehicles, o la visita en busos turístics. Però totes aquestes opcions presenten inconvenients, com la manca de seguretat, la necessitat d’un permís de conducció o la visita d’una ruta predeterminada. Velmus IDI vol unir els avantatges de totes aquestes opcions i eliminar-ne els inconvenients a partir d’aquest mateix estiu. Passades les fases d’investigació, disseny, producció i presentació, ha arribat el moment que l’eMotria trepitgi l’asfalt.
L’Emotria ha estat premiat a la Fira de l’Automòbil de Barcelona i aquest estiu arribarà al carrer. FOTO: Bárbara Padilla
“Es tracta d’un crossover entre un tricicle i una pickup que té l’avantatge de ser molt fàcil de conduir i, a més, de tenir prou amplada com perquè entrin fins a tres persones”. Així ho defineix el fundador i director general de l’empresa, Florencio Gabriel Cuervo. L’emprenedor considera que el producte és ideal per a un perfil de turista sènior, per la seva facilitat d’ús, però aquest mateix factor també el fa atractiu per als turistes més joves.

De fet, Cuervo confia que l’orientació del negoci cap al sector turístic sigui una garantia per capejar la crisi. “Tant Catalunya com Espanya són una destinació turística de primer nivell i les previsions indiquen que en els propers anys arribaran grans inversions per a aquest sector”, assegura l’empresari.

Actualment, l’empresa està pendent d’una subhasta per saber on es trobaran els primers vehicles eMotria. Les dues ciutats candidates són Barcelona i Cadis, dues de les ciutats amb més trànsit de turistes a la Península. Malgrat reconèixer que la subhasta la guanyarà “qui més aposti”, Cuervo admet que seria un avantatge començar a Barcelona. “Es tracta d’un vehicle elèctric, que és un model pel qual aposta la ciutat, i que ve a completar una oferta de mobilitat dirigida als turistes que ja existeix. A Cadis ens faríem responsables d’obrir el mercat”.

Opcions internacionals
Però no només del turisme viu Velmus IDI. Cuervo explica que ja ha rebut l’interès d’empreses d’altres països per introduir els vehicles eMotria, i no només en el sector turístic. “Hem parlat tant amb empreses com amb administracions públiques d’Irlanda o Alemanya, que veuen opcions d’adoptar el vehicle en tasques com la vigilància de zones industrials”. Per tal d’assegurar l’adaptabilitat del vehicle, Velmus ha dissenyat un xassís adaptable, tant en la grandària com en elements, com una carcassa de cobertura.

‘crowdfunding’ tancat
L’objectiu de Velmus és crear una primera flota de, com a mínim, 15 vehicles, fet que suposarà una inversió de 126.000 euros. Per aconseguir aquesta suma, l’empresa ha optat per un model de finançament que va a l’alça, com és el crowdfunding, tot i que l’aposta és una mica diferent de l’habitual. “Portem molt de temps parlant del projecte amb inversors potencials i volem que aquest finançament compartit estigui restringit a tota la gent que ja coneix la idea i que s’ha mostrat interessada a fer una aportació”.

Com és habitual en aquesta fórmula, les opcions per invertir estan estructurades en trams: Platinum, de 6.000 €; Aurum, de 3.000 €; Cuprum, de 1.200 €, i Aluminum, de 300 €. Tot i que l’objectiu és arribar a aquests 126.000 euros, Cuervo assegura que la flota de 15 vehicles està garantida, malgrat no s’hi arribi. Tot i això, l’emprenedor considera que si s’arriba a l’objectiu o se sobrepassa, la rendibilitat pot ser més gran per als inversors. “A més inversió, més possibilitats de crear més vehicles i explotar el seu ús”.

Però, per què hauria de confiar un inversor en Velmus? Cuervo dóna els seus motius: “Els inversors valoren la nostra experiència en el sector, els reconeixements ja obtinguts a la Fira de Barcelona o a Cecot, i el fet que estan davant una inversió que poden veure i provar”.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s